Om

Jag målar med oljefärger, linolja och doftlös terpentin. Nästan alltid målar jag med ett eller flera foton som referens.
Mina egna verk skapar jag utefter mina egna skisser och foton. Vid beställningsporträtt kan förfarandet vara lite olika- att jag får komma och ta mina egna bilder är det jag föredrar men ibland är det inte möjligt. Vilken tur då att jag också tar mig an beställarens egna foton! Det behöver inte vara perfekta bilder om jag får många referensbilder men sådant brukar lösa sig tillsammans med en bra kommunikation.

Mitt mål är att fånga och uttrycka känslan och sinnesstämningen i bilden, det innebär att jag tar mig friheten att ibland förenkla och ibland framhäva detaljer som är viktiga för kompositionen.
Jag tittar mycket åt impressionismen men särskilt mycket uppskattar jag  Bruno Liljefors och Albert Edelfeldt för deras sätt att använda impressionismens idéer liksom Roland Svensson för hans färger. Av dagens moderna konstnärer är Karin Mamma Andersson och Klara Kristalova två kvinnor jag beundrar för det djup deras konst har och hur det berör.

Vem är jag?
Jag heter Nadja Maria Eleonora Kristina Lundvall och är uppvuxen i Stockholmsskärgård på ön Yxlan. Nu som vuxen har jag byggt mitt bo straxt norr om Norrtälje ”på landet” med make och son. Önskan om att få flytta ut i skärgården igen bär jag ständigt med mig men mycket tid tillbringas dock där i egen båt. Ekologi, medveten konsumtion och självhushållning är intressen jag har med mig sedan jag var barn, bland annat eftersom min pappa var yrkesfiskare.

Jag har målat med oljefärger sedan tidig tonår då jag hade en bildlärare som såg mitt intresse för den klassiska konsten och ville få mig mer delaktig i skolarbetet. Han introducerade mig i renässansmåleriets tekniker vilket jag sedan allt eftersom har utvecklat både egen teknik och stil.

2015
Grafisk kommunikation 1, Kultur och idéhistoria inklusive bildanalys samt Filosofi 1- Komvux
2014
Invald till Roslagens konstnärsgille
Konstrundan i Roslagen
1998-2001
Vedic arts 17 principer hos Yvonne Andersson, Norrtälje

Annonser