Om

Jag målar med klassiska oljefärger, linolja och doftlös terpentin på linneduk uppspänd på kilram.

Mina egna verk skapar jag utifrån skisser och egna foton, ofta arbetar jag med ett helt kollage av olika arrangerade fotografier och jag använder mig mycket av ”vanliga människor” som får agera modeller eller statister till det jag vill uttrycka.

Vid beställningsporträtt kan förfarandet vara lite olika- jag föredrar ofta att få komma och ta mina egna bilder men ibland är det inte möjligt vilket gör att jag även tar mig an beställarens egna foton! Det behöver inte vara perfekta bilder om jag får många referensbilder men sådant brukar lösa sig tillsammans med en bra kommunikation.

Mitt mål är att fånga och uttrycka känslan och sinnesstämningen i bilden, det innebär att jag tar mig friheten att ibland förenkla och ibland framhäva detaljer som är viktiga för kompositionen.
Jag tittar mycket åt impressionismen men särskilt mycket uppskattar jag  Bruno Liljefors och Albert Edelfeldt för deras sätt att använda impressionismens idéer liksom Roland Svensson för hans färger. Av dagens moderna konstnärer är Karin Mamma Andersson och Klara Kristalova två kvinnor jag beundrar för det djup deras konst har och hur det berör.

Vem är jag?
Jag heter Nadja Maria Eleonora Kristina Milsten.

Jag har målat med oljefärger sedan tidig tonår då jag hade en bildlärare som såg mitt intresse för den klassiska konsten och ville få mig mer delaktig i skolarbetet. Han introducerade mig i renässansmåleriets tekniker vilket jag sedan allt eftersom har utvecklat både egen teknik och stil med handledning av aktiva konstnärer i min närhet i och med mitt medlemskap i Roslagens konstnärsgille.

2017-2018
Julsalong, Norrtälje Konsthall
Solo-utställnig Växtplats Nybyn, Riala (se film här)
2016
Grupputställning ”Modeller” i Norrtälje
Roslagsgillets Julsalong
2015
Grafisk kommunikation 1, Kultur och idéhistoria inklusive bildanalys samt Filosofi 1- Komvux
2014
Invald till Roslagens konstnärsgille
Konstrundan i Roslagen
1998-2001
Vedic arts 17 principer hos Yvonne Andersson, Norrtälje

Annonser